Harjoittelija: Customer Care & support

Yhä useampi yritys automatisoi toimintaansa Flashnoden kanssa. Tule mukaan auttamaan asiakkaitamme.

Integraatiot ja bisnesautomaatio ovat kuuma aihe ja niiden suosio on kovassa kasvussa niin maailmalla kuin Suomessakin. Laajan palveluvalikoimamme ja kasvavan asiakasmäärän myötä tarvitsemme uusia taitoja ja ihmisiä Flashnodelle. Integraatiot ja ohjelmistojen yhdistäminen ovat keskiössä ja ydintekemistämme, mutta taustalla ja ohessa on paljon tehtäviä, joista pitää huolehtia.

Varsinaisiin tehtäviin sisältyy puhelimitse, chatin kautta tai sähköpostitse tuleviin asiakaskyselyihin reagoiminen (vastaaminen, eskalointi 2nd level supportiin/myyntiin). Lisäksi harjoittelija pääsee osallistumaan oikeisiin asiakastapaamisiin ja tekemään asiakasvastaavan kanssa mm. dokumentaatiota ja integraatioiden päällekytkentää. Harjoittelija pääsee myös mukaan tai itse reagoimaan integraatioiden poikkeustilanteisiin. 

Harjoittelijan oman halun, pohjatietojen ja -taitojen sekä kokemuksen perusteella harjoitteluun pyritään sisällyttämään myös muita tehtäviä (kerrothan näistä jo hakemuksen yhteydessä!). Myynnin ja markkinoinnin puolelta löytyy nimittäin myös mielenkiintoisia tehtäviä.

Paikka tarjoaa erinomaisen väylän harjoittelun kautta työelämään. Parhaimmillaan harjoittelu jatkuu varsinaisina palkkatöinä Flashnodella!

Tarjolla on täysipäiväinen tai osa-aikainen harjoittelu-/työpaikka Jyväskylässä, mutta etätyöskentely onnistuu myös.

Haussa on ainakin yksi suomenkielinen, mutta myös hyvin englantia osaava tekijä, joka voi aloittaa heti tai myös vähän myöhemmin.

Hakemukset harjoittelun tietoineen ja hakijan CV:ineen osoitteeseen tomi.rasanen@flashnode.com. 
Lisätietoja paikasta: Tomi Räsänen, 044 7767 826.

Taidoista tarkemmin

Haemme asiakaspalvelukykyistä harjoittelijaa, joka on parhaimmillaan jo suorittanut asiakaspalvelu- tai myyntitehtäviä. Muutamia vaadittuja perustaitoja

  • Järjestelmällinen työskentelytapa
  • Selkeä ulosanti suullisesti ja kirjallisesti
  • Puhelintyöskentely (90% inbound)
  • Teknisen koodin lukutaito

Plussapisteet

Työhön opetetaan ja oppii paljon, mutta ylimääräisiä plussapisteitä ropisee, jos nämä aihealueet/termit ovat tuttuja:

  • PHP-koodin kirjoittaminen
  • Dokumentaation tekeminen
  • Hubspot tai Teamwork
  • Chat-työskentely
  • B2B-Myyntitehtävät tai myynnin tuki